PHĒNO

space for imaginative arts practices

Ρακτιβάν 6, Θεσσαλονίκη

τ. (+30) 2310 26 00 21

m. info@pheno.gr 

 

Newsletter

What is Identity?

Thessaloniki Queer Arts Festival

3-13 Ιουνίου, 2021

To Thessaloniki Queer Arts Festival (TQAF) είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει να μεταμορφώσει τις βαθιά ριζωμένες παρανοήσεις προς την queer και LGBTQIA+ κοινότητα μέσω καλλιτεχνικών και πολιτισμικών πρακτικών. Στο πλαίσιο της φετινής του θεματικής που ερευνά το ερώτημα Τι είναι ταυτότητα; το TQAF παρουσιάζει καλλιτεχνικά έργα και δράσεις που πραγματεύονται το ζήτημα της ταυτότητας μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές και βιωματικές διαδρομές εστιάζοντας στο προσωπικό βίωμα και το εκάστοτε κοινωνικο-πολιτικό περιβάλλον που επιδρούν στην κατασκευή και τη διαμόρφωση ταυτοτήτων. Τα ζητήματα που πραγματεύονται τα έργα διερευνούν το φάσμα της προσωπικής εμπειρίας του σώματος και την πολιτική των ταυτοτήτων, την queer και την trans εμπειρία, την καταγγελία της σεξουαλικής βίας και της κακοποίησης, τη μετανάστευση και την περιθωριοποίηση, την ace ταυτότητα και ορατότητα, καθώς και τα στερεότυπα σε σχέση με το σώμα, τη σεξουαλικότητα και την ταυτότητα.

What is Identity?

Thessaloniki Queer Arts Festival

3-13 June, 2021

To Thessaloniki Queer Arts Festival (TQAF) είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει να μεταμορφώσει τις βαθιά ριζωμένες παρανοήσεις προς την queer και LGBTQIA+ κοινότητα μέσω καλλιτεχνικών και πολιτισμικών πρακτικών. Στο πλαίσιο της φετινής του θεματικής που ερευνά το ερώτημα “Τι είναι ταυτότητα;” το TQAF παρουσιάζει καλλιτεχνικά έργα και δράσεις που πραγματεύονται το ζήτημα της ταυτότητας μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές και βιωματικές διαδρομές εστιάζοντας στο προσωπικό βίωμα και το εκάστοτε κοινωνικο-πολιτικό περιβάλλον που επιδρούν στην κατασκευή και τη διαμόρφωση ταυτοτήτων. 

Τα ζητήματα που πραγματεύονται τα έργα διερευνούν το φάσμα της προσωπικής εμπειρίας του σώματος και την πολιτική των ταυτοτήτων, την queer και την trans εμπειρία, την καταγγελία της σεξουαλικής βίας και της κακοποίησης, τη μετανάστευση και την περιθωριοποίηση, την ace ταυτότητα και ορατότητα, καθώς και τα στερεότυπα σε σχέση με το σώμα, τη σεξουαλικότητα και την ταυτότητα.
Συμμετοχές: Andrii Dostliev, Soraya Sabrina Abdellaoui, Agape Harmani, Eremus, Andy James, Duke Aslani, Bożna Wydrowska, Benedito Ferreira, Christos Tsiampakaris, Fenia Kotsopoulou, Vangelis Trichias, Christopher Matthews, Henrique Montagne, Emie // Eva-Marie Elg, Dorothy Cheung, Jan Matýsek, Martin Kámen, Kesha Lagniappe, Nerea Gil (aka La Sedienta), Ehab Aziz, Marcin Kosakowski, Mitchell Moreno, Nedelkova Natasha, Nο Pic No Chat, Brenda I. Steinecke Soto & Kirstin Burckhardt, Tzusoo, rick h m, Hannes Egger, Virginie Foloppe, Jinxiao Zhou, Darina Alster.
Επιμελητική ομάδα: Aicha Josefa Trinidad Gououi, Alexandros Tsonis, Lucía García Martín, MAx Provenzano & Vassia Magoula
 
Έκθεση σε φυσικό χώρο: PHĒNO | Transecendance | Bensoussan Han
Online πρόγραμμα: queerartsfestival.gr
Εκπαιδευτικές δράσεις: MOMus Πειραματικό Κέντρο Τεχνών
 
Έκθεση στο PHĒNO:
Συμμετοχές: Agape Harmani, Jan Matýsek, Natasha Nedelkova
Exhibition design: PHĒNO

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με