PHĒNO

space for imaginative arts practices

Ρακτιβάν 6, Θεσσαλονίκη

τ. (+30) 2310 26 00 21

m. info@pheno.gr 

 

Newsletter

Cracked Histories

24-27 Ιουνίου, 2021

Ομαδική έκθεση, workshop & online εκδηλώσεις.

Η έκθεση Cracked Histories περιλαμβάνει ένα τρίπτυχο εφήμερων ηχητικών & οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων, που δημιουργήθηκαν από μέλη των Συνόλων Πειραματικής & Αυτοσχεδιαζόμενης Μουσικής ΑΠΘ (σ.π.Α.Μ.*) και της ομάδας Κριτικής Μουσικής Ιστοριογραφίας (Critical Music Histories) από την άνοιξη του 2020 μέχρι το καλοκαίρι του 2021.  Στον απόηχο μιας χρονιάς ψηφιακής και διάχυτης, που μοιάζει να κυλά χωρίς αρχή και τέλος, το φετινό noise:muse επικεντρώνεται στις φθαρτές, εύθραυστες υλικότητες του ήχου, εξερευνώντας «σπασμένα» μέσα και αναδεικνύοντας υπερήφανες ρωγμές. Ένα πλήθος θορύβων που κρύφτηκαν σε θραύσματα παλιών δίσκων μέχρι να ανα-κατασκευαστούν και να διαβαστούν ως παρτιτούρα. Ένα αποσπασματικό ηχητικό ημερολόγιο από φωνές που αφουγκράστηκαν τη μουσική στα κενά των μεγάλων αφηγήσεων, αντηχώντας η μία την άλλη. Μια φορητή χρονοκάψουλα με επιτόπιες ηχογραφήσεις χωρίς τοποθεσία. Θρύψαλα για μια ανακατασκευή του κόσμου.

Cracked Histories

24-27 Ιουνίου, 2021

Ομαδική έκθεση, workshop & online εκδηλώσεις.

Η έκθεση Cracked Histories περιλαμβάνει ένα τρίπτυχο εφήμερων ηχητικών & οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων, που δημιουργήθηκαν από μέλη των Συνόλων Πειραματικής & Αυτοσχεδιαζόμενης Μουσικής ΑΠΘ (σ.π.Α.Μ.*) και της ομάδας Κριτικής Μουσικής Ιστοριογραφίας (Critical Music Histories) από την άνοιξη του 2020 μέχρι το καλοκαίρι του 2021.  Στον απόηχο μιας χρονιάς ψηφιακής και διάχυτης, που μοιάζει να κυλά χωρίς αρχή και τέλος, το φετινό noise:muse επικεντρώνεται στις φθαρτές, εύθραυστες υλικότητες του ήχου, εξερευνώντας «σπασμένα» μέσα και αναδεικνύοντας υπερήφανες ρωγμές.
Ένα πλήθος θορύβων που κρύφτηκαν σε θραύσματα παλιών δίσκων μέχρι να ανα-κατασκευαστούν και να διαβαστούν ως παρτιτούρα. Ένα αποσπασματικό ηχητικό ημερολόγιο από φωνές που αφουγκράστηκαν τη μουσική στα κενά των μεγάλων αφηγήσεων, αντηχώντας η μία την άλλη. Μια φορητή χρονοκάψουλα με επιτόπιες ηχογραφήσεις χωρίς τοποθεσία. Θρύψαλα για μια ανακατασκευή του κόσμου.
Επιμέλεια: Danae Stefanou
Exhibition design: PHĒNO
Παράλληλες δράσεις:
Cracked Histories (feat. Critical Music Histories) @ movement.radio | Δευτέρα 21/6 22:00-23:00 
Αόρατες μουσικές ηρωίδες, παραγνωρισμένες φωνές, υπέροχες ασυνέχειες και τσαλακωμένα αριστουργήματα ξεδιπλώνονται μέσα από μουσικές επιλογές μελών της Ομάδας Κριτικής Μουσικής Ιστοριογραφίας, σε ένα ειδικό αφιέρωμα της μηνιαίας εκπομπής Sound Unfolds.
 
Stella Dipli: A turnUment @ PHĒNO (online event) | Τετάρτη 23/6 20:00-20:30 
Πρώτη μετάδοση της πρωτότυπης περφόρμανς από τη Στέλλα Δίπλη, βιντεοσκοπημένη στο χώρο του PHĒNO. Το A turnUment κατασκευάζεται και ερμηνεύεται πάνω σε «σπασμένους» δίσκους βινυλίου. αναδίδοντας διαφορετικές υφές θορύβου και απροσδιόριστα ηχητικά συμβάντα.
 
Stella Dipli: A turnUment workshop @ PHĒNO | Πέμπτη 24 – Κυριακή 27/6 (ωράριο έκθεσης)
Όσες/όσοι επισκέπτονται την έκθεση θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν σε ένα διαμορφωμένο εργαστήριο που περιλαμβάνει τροποποιήσεις δίσκων με διάφορα υλικά και τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στη δημιουργία του A turnUment της Στέλλας Δίπλη.
 
Cracking @ PHĒNO + Kέντρο Διάχυσης Ανεξέλεγκτων Σημάτων & Εικόνων | Κυριακή 27/6 19:30-20:30
Υβριδική συμμετοχική παρέμβαση των σ.π.Α.Μ.*, σε τοποθεσίες μέσα και έξω από τον εκθεσιακό χώρο και online (λεπτομέρειες και σύνδεσμος θα ανακοινωθούν την ημέρα της δράσης).